Ryba z piekarnika" type="application/rss+xml" href="http://kociolekpelensmakow.blox.pl/2011/02/Ryba-z-piekarnika.rss"/>
Blog > Komentarze do wpisu

Ryba z piekarnika

Pączki

Tego dnia miałam przygotować rybę z sosem egzotycznym, ale jakoś nie miałam na nią zbytniej ochoty i zbytnio czasu, żeby stać przy garnkach i kociołkach... więc postanowiłam przygotować inną rybę. A oto rezultat. Jak się okazało była to najlepsza ryba jaką kiedykolwiek jadłam :))

Składniki na 1 osobę:

 

- 1 filet z pangi (lub innej białej ryby)

- 1/4 ananasa świeżego (3-4 plastry z puszki + kilka łyżek soku)

- 1/2 dużej czerwonej cebuli

- 1/2 aji (można zastąpić chili)

- 6 sztk koktajlowych ziemniaczków

- sól i pieprz do smaku

- odrobina koperku

- 1 łyżka masła

 

Ponadto:

- folia aluminiowa

 

Wykonanie:

 

Piekarnik rozgrzać do temp 200 stopni C. Z folii aluminiowej zrobić dużą kieszonkę. Filet z pangi przełożyć do "kieszonki", doprawić solą i pieprzem. Cebulkę, aji i ananasa pokroić na kawałki, również włożyć do folii. Ziemniaczki koktajlowe umyć i wyszorować szczoteczką. Przełożyć do kieszonki. Przed zamknięciem folii wszystko posypać koperkiem i dodać łyżkę masła. Zapiekać przez ok 20-30 min.

poniedziałek, 28 lutego 2011, kociolekpelensmakow

Polecane wpisy